• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– nu er vi godt i gang med en spændende efterårssæson

Efterårets program startede 1. september, og det trykte program er udsendt til vores medlemmer og kan findes på bibliotekerne og andre steder.

Næste koncert er onsdag den 8. december med Kristin Korb Trio feat. Mathias Heise, som desværre allerede er udsolgt. Vi vender snarest tilbage med et nyt og spændende program for foråret 2022.

Heldigvis er Covid-19 situationen sådan, at vi er tilbage til den gamle kapacitet på de forskellige spillesteder, men derfor er det alligevel en god idé at købe billetterne i god tid. Det hænder at vi får udsolgt. Det har vi f.eks. allerede til koncerten i december. Billetterne kan købes via link ved omtalen af koncerterne herunder.

Efterår 2021

Efterårsprogrammet bliver lidt af et opsamlingsheat bestående af en række af de bands, vi blev nødt til at aflyse i foråret plus nogle flere, så vi når op på de mindst 10 koncerter per år, som vi har forpligtet os til over for Statens Kunstfond og Lyngby-Taarbæk Kommune. Så det bliver et hektisk jazzefterår med koncerter ca. hver anden onsdag. Som sædvanlig bliver det med musik af høj kvalitet fremført af nye såvel som mere erfarne navne, og koncerterne bliver afholdt i Templet, Kulturstedet Lindegaarden og Stadsbiblioteket i Lyngby.

Kommende koncerter

Onsdag de 8. december kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kongens LyngbyKøb Billet

UDSOLGT Kristin Korb Trio feat. Mathias Heise

Stærkt influeret af sin mentor Ray Brown tager den herboende amerikanske bassist og sanger, Kristin Korb, det under egne vinger at fortolke The Great American Songbook og fortæller historier på en varm, overraskende og ligefrem facon. Til denne koncert kommer hun med sin faste trio gennem snart 9 år med Magnus Hjorth på piano og Snorre Kirk på trommer suppleret med Mathias Heise på virtuos mundharmonika.

Karantænetiden er bl.a. blevet brugt på at arbejde på nye arrangementer samt originalmateriale, og Kristin Korb er aktuel med et nyudgivet dobbeltalbum What if? / Why Not?, hvor hun udvider The Great American Songbook med nyere materiale. Et enkelt eller flere numre fra albummet That Time of Year skal det nok også blive til. Det er trods alt december.

Line up: Kristin Korb/vokal og bas – Magnus Hjorth/piano – Andreas Svendsen/trommer – Mathias Heise/mundharmonika

Afholdte koncerter efterår 2021

Onsdag den 1. september kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Fredrik Moth Five

Fredrik Moth FiveFredrik Moth Five hører til kategorien ”upcoming bands”, og det er vel ikke den værste kategori at befinde sig i. Gruppens medlemmer er unge og aktive i det danske jazzmiljø med stærke musikalske personligheder. I Fredrik Moth Five smelter de markante musikalske personligheder sammen til en samlet musikalsk fortælling. Kompositionerne er skrevet af Fredrik Moth, men musikken bliver skabt i fællesskab med plads til den enkeltes stemme.

Gruppens nyeste album: “Take The B – Train”, udkom i 2020 og er inspireret af hverdagens ture med S-togslinje B mod Vestegnen. Musikken er både minimalistisk og smuk og kompleks og udfordrende. Så kom og hør om I kan genkende stemningen.

Line up: Fredrik Moth/sax – Mads Nørgaard/guitar – Benjamin Nørholm/piano – Martin Brunbjerg Rasmussen/bas – David Besiakov/trommer

Onsdag den 15. september kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Marie Mørck Quartet

Marie Mørck er en af landets jazzscenes største unge vokaltalenter, der sidste år med “Marie Mørck Quartet” udgav debutpladen “Fooling Around”, der for alvor satte dem på det danske jazzlandkort, og som blev nomineret til Danish Music Awards Jazz 2020 side om side med etablerede jazzsangerinder i kategorien Årets Vokaljazzudgivelse. Det var Sinne Eeg, der trak det længste strå, men der er ingen tvivl om, at Marie Mørck nok skal få chancen en anden gang.

I aftenens anledning har hun allieret sig med tre af de allerstørste profiler i jazzmiljøet i øjeblikket, pianisten Calle Brickman, bassisten Lasse Mørck og trommeslageren Henrik Holst, som hver især vil bakke hende stærkt op med deres solide swing og medrivende soli.

Gruppen spiller Marie Mørcks egne kompositioner, hvor et drømmende og livligt jazzunivers folder sig ud. Maries poetiske tekster om kærlighed leveres på intens og ærlig vis af hendes varme og sødmefulde vokal. Desuden formår hun også at træde ind i et univers af overbevisende scatsang, som ellers er forbeholdt de få. Det mestrer hun på et niveau som er beundringsværdigt, og ikke mindst sjældent set i hendes alder.

Line up: Marie Mørck/vokal – Calle Brickman/piano – Lasse Mørck/bas – Henrik Holst/trommer

Onsdag den 29. september kl. 20 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby

Emil Hess

Emil Hess Evolution Stories

Emil Hess Evolution Stories, er et tæt sammenspillet, sprudlende farverigt orkester, der siden 2002 i forskellige konstellationer har givet mange medrivende koncerter. Orkesteret består af nogle af Danmarks bedste jazzmusikere, som gennem lang tid har spillet EH’s musik.

Musikken er inspireret af jazzens store bandledere Gil Evans, Miles, Mingus etc, og er Emil Hess’s bud på en 2021 version af en jazzsound for mellemstort jazzensemble: 3 horn og rytmegruppe.

Jazzmusik med tæt orkestersammenspil, flotte melodier og fede grooves, 4/4 swingbeats, mixed meters, jazz med afstikkere til bl.a. funk & afrobeat.

Line up: Emil Hess/tenorsax, sopransax, basklarinet – Thomas Fryland/trompet og flygelhorn – Steen Hansen/trombone – Thomas Clausen/flygel – Jesper Bodilsen/bas – Frands Rifbjerg/trommer

Onsdag den 13. oktober kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Alberte Svenningsen Traneblæs

Saxofonist og komponist Alberte Svenningsen fik en fantastisk debut i slutningen af 2019 med sit album og kvartet af samme navn “Traneblæs”, der blandt andet opnåede at blive ugens album på P8 Jazz. Hun er født og opvokset i Fjerritslev i Nordjylland og lader sig ofte inspirere af den rolige idyl og vilde natur, hun har haft omkring sig ved Vesterhavet og Limfjorden.

Det er den gode melodi, der er bærende i Alberte Svenningsens musik, som bevæger sig i et legende nordisk lydunivers. Det rene og enkle udtryk dyrkes i kvartetten, der er uden akkordinstrumenter. Det giver musikerne stor frihed til at farve melodier og klange, og der bydes ind med spændende og farverige improvisationer i forskellige instrumentkombinationer.

Line up: Alberte Svenningsen/altsax – Jonathan Bruun Meyer/trombone – Anders Juel Bomhol/bas – Lasse Jacobsen/trommer

Lørdag den 16. oktober kl. 15 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Yasmins Børneafro

Tag en tur til Afrika på Lindegaarden. Hvilken bedre start på efterårsferien for børn (3-10 år) og voksne  kan man tænke sig?

Sangerinden, Yasmin Kierkegaard, som er dansk/mozambisk byder op til Børne Afro Koncert med stor inspiration fra hendes moderland Afrika.

Når musikken spiller, er der ingen der kan sidde stille. Dette er en sprudlende musikalsk fortælling om en safaritur til Afrika med vilde rytmer, frække aber og masser af sjov og ballade. Musikken er inspireret af forskellige afrikanske stilarter, med stemninger lige fra Sahara til Sydafrika. Det er livsglæde på højt niveau.

Ideen er at bygge bro mellem de forskellige kulturer der lever side om side her i landet og præsentere børn for de spændende afrikanske rytmer som er svære at sidde stille til.

Musikken er bygget op om en sød og vigtig historie omkring venskab på kryds af kulturer. Vi kan sagtens leve side om side selvom vi kommer fra vidt forskellige lande og ser forskellige ud. To drenge bliver bedste venner. Det fører til en rejse til Afrika hvor de oplever deres forskelligheder, kultur og masser af sjov.

Line up: Yasmin Kierkegaard/vokal – Preben Carlsen/guitar – Mads Hyhne/trombone – Sal Dibba/percussion

Onsdag den 27. oktober kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kongens LyngbyKøb Billet

Jesper Hedegaard Sound of Brasil


Efter henved 3 år i Lissabon er Jesper Hedegaard tilbage med Sound of Brasil og ny besætning. Denne gang med 2 førende danske blæsere i front – begge med passion for brasiliansk musik – samt 2 exceptionelle brasilianere i rytmegruppen.

Der er lagt op til en enestående brasiliansk oplevelse som drager publikum ind i sanseligheden og lyden af Brasilien. Publikum kan se frem til en koncert med fremragende Brasiliansk Instrumentalmusik (MIB) som både overrasker og begejstrer.

Line up: Jesper Hedegaard/piano – Simon Thorsen/sax og fløjte – Thomas Fryland/trompet og flugelhorn – Rômulo Duarte (BRA)/kontrabas – Ale Damasceno (BRA)/trommer

Onsdag den 10. november kl. 20 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Løvdal & Windfeld Quartet

To stærke jazzprofiler, saxofonist Jesper Løvdal og pianist Kathrine Windfeld, har samlet en kvartet, hvor begge komponisters materiale bliver udforsket med stor nysgerrighed og entusiasme.

Lige fra første møde, har der været en speciel gejst og kemi mellem de to personligheder. Løvdal og Windfeld har en fælles forkærlighed for musikalske finurligheder, eventyrlyst og galskab, samtidig med, at de stiller høje kunstneriske krav til materialet og udførelsen. Med bassisten Matthias Petri og Daniel Sommer på trommer, har vi at gøre med en stærk cocktail af yngre etablerede musikere, som alle bidrager til en nærværende og intens oplevelse.

Jesper Løvdal har gennem flere årtier sat sit umiskendelige præg på den danske jazzscene, men er ikke desto mindre konstant på jagt efter nye former og udtryk. I denne gruppe udfolder han sit levende og farverige spil med pianist Kathrine Windfeld, som de fleste kender gennem hendes internationalt anerkendte orkester Kathrine Windfeld Big Band.

Gruppen har gennem det seneste år spillet rundt omkring i Danmark og kendetegnes ved en uforlignelig kontakt med publikum – et glimt i øjet, en sprudlende energi og overraskende fremførelser af bedrøvede ballader og forrygende fanfarer.

Line up: Jesper Løvdal/sax/klarinet – Kathrine Windfeld/piano – Matthias Petri/bas – Daniel Sommer/trommer

Onsdag den 24. november kl. 20.00 på Stadsbiblioteket i Lyngby, Lyngby Hovedgade 28, 2800 Kgs. Lyngby

Maluba OrchestraKøb Billet

 

Maluba OrchestraDe 3 komponister Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai er fundet sammen om en fælles passion for at skrive musik til et 13-personers ensemble, og har samlet et stærkt hold af erfarne musikere, kendt fra mange andre sammenhænge. De tre komponisters musik blander elementer fra alverdens stilarter, og spænder fra lyrisk og sakralt til vildt og medrivende. Besætningen er sammensat med bredde, både hvad angår alder, køn, baggrund og musikalsk stil, og skaber sammen et sprudlende og mangfoldigt musikalsk output, båret af både tæt ensemblespil og nogle af den danske jazzscenes stærkeste personlige stemmer.

Maluba Orchestra debuterede i Copenhagen Jazzfestival 2017, hvor Politikens anmelder gav koncerten 5 hjerter og kaldte den for “en engagerende lytteoplevelse, som ganske enkelt er noget af det bedste, jeg overhovedet har hørt under dette års jazzfestival”.

Maluba Orchestra’s debutalbum udkom på Stunt Records i 2019 (CD/LP/digital), og vandt en Danish Music Award for Årets Jazzudgivelse i 2020.

Line up: Fredrik Lundin/saxofoner og fløjter – Christina von Bülow/altsaxofon og fløjte – Pernille Bévort/tenorsaxofon, altfløjte og klarinetter – Jesper Løvdal/barytonsaxofon, altfløjte og klarinetter – Tomasz Dąbrowski/trompet og flygelhorn – Maj Berit Guassora/trompet og flygelhorn – Mia Engsager/basun – Annette Saxe/basbasun og tuba – Kasper Bai/guitar og direktion – Makiko Hirabayashi/piano og keyboards – Klavs Hovman/kontrabas og el-bas – Bjørn Heebøl/trommer – Marilyn Mazur/percussion og direktion

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond