• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og god sommer

Vi afsluttede forårssæsonen den 27. april med generalforsamling og en fantastisk koncert med AC’s Ben Webster Prize Winners. Når man beder en Ben Webster prisvinder om at sammensætte et band med andre Ben Webster prisvindere, bliver resultatet altid en koncert af høj kvalitet. Nogen gange bliver det bare helt sublimt, og det her var en af de magiske aftener. Bedre afslutning på sæsonen kunne man ikke tænke sig.

Efterår 2022

Efterårsprogrammet bliver som sædvanlig med musik af høj kvalitet fremført af nye såvel som mere erfarne navne, og koncerterne bliver afholdt i Templet og Kulturstedet Lindegaarden.

Programmet bliver udsendt til august og reserver allerede datoerne 7/9, 21/9,12/10, 16/10, 2/11, 19/11 og 7/12.

Forår 2022

Herunder ses de allerede afholdte koncerter i foråret 2022.

Se billeder fra de tidligere koncerter i menuen Koncerter.

Onsdag den 26. januar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Little North med Kasper Tranberg og Viktor Spasov

Little North

Koncerten er et led i Little North trioens release tour for deres fjerde album “Familiar Places”

Med en fængslende lyd og en varm, intens tilstedeværelse, inviteres publikum fra første anslag, ind i musikkens dybder. Lyden af Little North er langt større, end den klassiske klavertrio-konstellation lægger op til. I en smeltedigel af moderne minimalisme og nordisk jazztradition, og med en intensitet der trækker tråde til New York’s jazzscene, tilføjer Little North det næste spændende kapitel i historien om skandinavisk jazz. Gruppen har for deres seneste udgivelser høstet anerkendelse vidt og bredt og begejstret både danske og internationale anmeldere.

På trioens fjerde album “Familiar Places” udvider Little North deres allerede veldefinerede lyd med Kasper Tranberg (DK) på trompet og Viktor Spasov (SE) på guitar. Guitarens varme energi og det rå, ekspressive udtryk fra trompeten tilføjer nye musikalske dybder imens trioens stærke lyd løber som en rød tråd igennem albummet.

I mere end to årtier har Tranberg været en af de stærkeste stemmer på den europæiske jazzscene. Ved siden af sin solist-karriere er han blandt andet kendt for sit samarbejde med internationale stjerner som Marc Ducret, Steve Swallow, Tim Berne, Django Bates, Tyshawn Sorey, Gianluigi Trovesi og Yusef Lateef.

Svensk/Bosniske Viktor Spasov er en ung fremadstormende guitarist og sangskriver fra Stockholm. Hans let genkendelige og udtryksfulde lyd på guitaren er smukt integreret på “Familiar Places”.

Line-up: Benjamin Nørholm Jacobsen/piano – Martin Brunbjerg Rasmussen/bas – Lasse Jacobsen/trommer – Kasper Tranberg/trompet – Viktor Spasov/guitar

Onsdag den 9. februar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Jan Kaspersen Quintet  UDSOLGT

Jan Kaspersen

Simon Spang-Hanssen og Bob Rockwell er i front som solister i gruppen. Med deres suveræne spil og fortrolighed med Kaspersens musik tilfører de kvintetten fantasifulde og ekspressive soli. Ole Rømer er anker i rytmegruppen efter mange år bag trommerne. Og Niels Ryde bidrager – som det nye og yngste medlem – med sit virtuose basspil, til et sammenspil på højt niveau og – i de bedste øjeblikke- af telepatisk karakter.

Pianisten og komponisten Jan Kaspersen har i mere end 50 år været aktiv på jazzscenen som pianist, komponist og orkesterleder med talrige udgivelser bag sig. Fra solopiano, duo, trio, kvartet, kvintet op til større ensembler. Han er en af de få jazzmusikere som med sucess har baseret en livslang virksomhed som musiker og orkesterleder på en original “songbook” med en stor samling Kaspersen musik med rødder i jazz, bebop, swing, latin, blues og rock. Endvidere er der i også et særligt focus på musik af Thelonious Monk, Duke Ellington i repertoiret.

Line up: Jan Kaspersen/piano – Simon Spang-Hanssen/sax – Bob Rockwell/sax – Niels Ryde/bas – Ole Rømer/trommer

Søndag den 13. februar kl. 15 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby

Jorden Rundt med Malene Kjærgård

Musik er for børn – alle børn på hele kloden, uanset kultur, sprog eller farve! Jorden Rundt tager børnene med på en rejse gennem forskellige musikkulturer.

Hvorfor ligner Hawaii en kæmpestor chokoladekage? Hvorfor er Ernesto’s mor så skrap på øen Trinidad? Og hvorfor vil Malenes morfar have chili con carne og ikke blomster på sin grav, når han er død? Til en koncert ”Jorden Rundt”, kommer børnene med på en interaktiv musikalsk rejse hvor de bl.a. vil kunne opleve “De Dødes Dag” i Mexico, en sladrefest på Trinidad, få mulighed for at slappe af på Copacabana, danse løs i Ghana eller tage med på verdens længste togtur gennem Rusland. Børnene vil møde historier, der giver dem en fornemmelse af, at alle børn på jorden i grunden har meget til fælles.

Historien

Malene er på ferie hos sin morfar. Tiden står stille og hun keder sig. Derfor går hun på opdagelse på morfarens gamle loft. Her finder hun hans store, gamle rejsekuffert, som indeholder souvenirs og fund fra alle hans rejser i hele verden.

Koncert

Til koncerten hjælper børnene Malene med at undersøge kuffertens indhold og børnene vil blive ført ind i små historier om de respektive lande. De vil blandt andet komme med på togtur igennem Rusland, komme med til byfest på øen Trinidad, tage en slapper på stranden på Copacabana, komme til tromme- og dansefest i Ghana og med på cykeltur igennem København.

Det er jazz i børnehøjde, der lader sig inspirere af musik fra de mange forskellige steder i verden, og det vil være svært at sidde stille, når de mange farver, lyde, stemninger og indtryk skyller ind over publikum.

Line-up: Malene Kjærgård/vokal – Maj Berit Guassora/trompet, ukulele, percussion – Johannes Wamberg/guitar – Tobias Dall/kontrabas – Tira Skamby/percussion

Malene Kjærgård har vundet Danish Music Award “Børnejazzprisen 2020” for sit projekt og album “Jorden Rundt med Malene Kjærgård” og Carl Prisen 2021 i kategorien “Årets komponist inden for børnemusik”

Onsdag den 23. februar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Lasse Mørck Kvartet

Lasse Mørck

Lasse Mørck er født og opvokset i Svendborg og var i sine unge år en hyppig gæst i Giant Steps. Han har siden haft en lynkarriere og er i dag en af de mest lovende bassister og komponister på den hjemlige jazzscene, hvilket allerede har indbragt ham Jazznyt Prisen 2017 samt Årets Unge Jazzkomponist 2018. Efter et par år under mexicanske himmelstrøg er inspirationen fra dette eventyr ved at blive til et splinternyt album, som kvartetten denne aften vil præsentere.

Musikken er både illustrativ og eventyrlig, og den fletter let og elegant smukke melodier sammen med dansable rytmer og kreative improvisationer. Med sig i bandet har Mørck to af Skandinaviens spændende og personlige unge blæserstemmer Jonas Due og Ludvig Samuelsson. Derudover medvirker den raffinerede og indlevende trommeslager Snorre Kirk, der for længst har gjort sig bemærket med egne projekter. Sammen med Lasse Mørck sørger han for et velswingende urokkeligt rytmisk fundament.

Line-up: Jonas Due/trompet – Ludvig Samuelsson/alt- & barytonsax – Snorre Kirk/trommer – Lasse Mørck/bas

Onsdag den 9. marts kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Bévort 3

Pernille Bévort har fuldt fortjent skabt sig ry for at være en meget efterspurgt og kreativ improvisator på den danske jazzscene. Hun er også blevet en af grundpillerne i flere større ensembler i både Danmark og Sverige. Her kan bl.a. nævnes det farverige 13-mands (M/K) ensemble Maluba Orchestra, som besøgte os i efteråret, samt det svenske Monday Night Big Band i Malmø. Hun står desuden i spidsen for egne grupper fra duo, trio til septetten Radio Bévort, som gæstede os i 2018.

Bévort 3 –
2020 Photo © Torben Christensen @ Copenhagen

På det seneste har Pernille Bévort fået en del international opmærksomhed fra udenlandske journalister, særligt med sin trio Bévort 3, ligesom hendes musik i stor udstrækning er kommet på flere store jazz-playlister på Spotify. Hun er således oppe på omkr. 55.000 månedlige lyttere for tiden (feb. 2022).

Nu skal vi så høre hende i triokonstellationen Bévort 3, som bl.a. er blevet udtaget til at skulle spille på JazzDanmarks særlige Club Night scene ifm. Jazz A Head i Bremen den 30. april 2022.

Gruppens album ’On Fire’ var nomineret til en Danish Music Awards Jazz i efteråret 2021 – som ’Årets Udgivelse’, og nu begynder der at klikke fine anmeldelser ind fra udlandet vedr. deres live-album Bévort 3 Live 2020-2021, som havde release den 18. feb. 2022.

Line up: Pernille Bévort/sax – Morten Ankarfeldt/bas – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Onsdag den 30. marts kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Dobbeltkoncert: Cold Sweat & Still Water Stone featuring Peet Morrison

Cold Sweat Septet

I første afdeling fortsætter vi det samarbejde, vi indledte i 2020 med Lyngby-Taarbæk Musikskole med en koncert med Cold Sweat. Cold Sweat er en septet, der med originale kompositioner kommer med et nyt og ungt take på jazzmusikken med inspiration fra det ny-nordiske og moderne jazz. Alle syv medlemmer har forskellige musikalske baggrunde og inspirationskilder hvilket former kompositioner med en bred pallette af stilarter. Fælles for alle er at improvisationen er central. Trods den unge alder blandt bandets medlemmer, byder præstationerne på bl.a. Lyngby-Taarbæks amatørmusiker-pris samt talentprogrammer. Ud over originalmusik spiller Cold Sweat musik fra moderne jazz-koryfæer såsom Chris Potter, Kenny Garrett & Joshua Redman. 

Line up: Mailîs Elkær Nico/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax –  Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Still Water Stone featuring Peet Morrison

I den anden afdeling skal vi høre Cold Sweat’s instruktør, Morten Ginnerup, i trioen Still Water Stone.

Still Water Stone åbner et musikalsk rum, der inviterer til fordybelse og nærvær. Musikken har hentet åndelig og klanglig inspiration fra nutid og tradition, en sammensmeltning af nordisk natur og orientalsk intensitet. Trioen spiller originale kompositioner, der med ekkoer fra jazz, etnisk og moderne ny musik, spejler nogle af livets små og store begivenheder og oplevelser, hvor vi som mennesker kan finde fællesskab og samhørighed.

Morten Ginnerup (Klaver, Cahon, Vokal) er en moderne nordiskjazz pianist og komponist. Mortens kompositioner og spil er beriget af sit møde og spil med musikere fra forskellige nationer i Holland, USA, Tyskland og Danmark, samt sin egen unikke indre stemme inspireret af sin opvækst tæt på naturen.
Peet Morrison (Cello) er en australsk cellist og ny-musik komponist samt nuværende medlem af DR Symfoni Orkestret.
Som cellist har han været fuldtidsansat i professionelle symfoniorkestre gennem mange år – flere gange som cellokoncertmester. Derudover har han opført en stor variation af kammermusik, ny- musik og verdensmusik. Han har skrevet ca. 40 kompositioner til diverse ensembler, og hans seneste soloalbum modtog en 4-stjernet anmeldelse på Australiens førende musikwebside.
Peet er også medlem af Australian World Orchestra og leder af deres uddannelsesprojekter med unge børn og musik studerende.

Rachel Yatzkan (Saxofoner, Klarinet, Fløjter, Vokal) er en israelsk ny-musik komponist og moderne jazz og etnisk / World saxofonist. Hun er prisvinder af den særlige præmie for kvindelige komponister i Danmark i 2010.
Opvokset i Jerusalem med forældre med rødder i hhv. Persien og Bulgarien er det næppe overraskende, at der i Rachels musikalske udtryk er en understrøm af sydøsteuropæisk og mellemøstlig folkemusik.

Line up: Morten Ginnerup/klaver, cahon, vokal – Peet Morrison/cello – Rachel Yatzkan/sax, klarinet, fløjte, vokal

 

Søndag den 24. april kl. 16.00 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby

Great Danes Big Band med Claude Chichon

Claude Chichon

Claude Chichon

En søndag hvor fransk lyrik, musik og vin er i centrum. Kom og få viden om fransk vin med smagsprøver, hør charmerende sange med Claude Chichon akkompagneret af Great Danes Big Band og slut med fransk ost og flutes

Digte af Prins Henrik, Charles Aznavour og Edith Piaf.

Musik af Bent Fabricius Bjerre, Aznavour, Claude Chichon m.fl.

Claude Chichon fortæller om numrene og digtene på charmerende dansk/fransk og musikken er en blanding af Prins Henriks/Bent Fabricius-Bjerres mere intime og smukke numre for lille besætning. Også swingende big band numre som fx Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves), La Vie en Rose, Hier Encore (Yesterday, when I was Young), Pigalle, J’aime Paris au Mois de Mai kan høres.

Claude Chichon har en fantastisk stemme og er som formidler meget charmerende og vidende. En blanding af numre for mindre besætning og så den store big band lyd. Great Danes Big Band er et swingende 17 mands stort big band og har igennem en årrække samarbejdet med århusiansk-franske sanger Claude Chichon.

Arrangeret i samarbejde med Søndagsmatinéerne på Lindegaarden

Onsdag den 27. april kl. 17.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Generalforsamling

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling.

Se dagsorden og regnskab her

 

Onsdag den 27. april kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

AC’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For trettende gang afslutter vi  forårssæsonen med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Denne gang har vi spurgt bassisten Anders ‘AC’ Christensen, som fik Ben Webster prisen i 2021, om han ville sammensætte et hold.

Anders ‘AC’ Christensen er en internationalt anerkendt bassist, komponist og producer, som har optrådt på mere end 140 indspilninger. Han er mest kendt fra jazzsammenhænge, hvor han har optrådt i egne grupper og som sideman med legender som Paul Motian, Tomasz Stanko, Kurt Rosenwinkel, Jakob Bro, Tom Harrell, Joe Lovano, Billy Hart og Lee Konitz og sammen med Nicolaj og Mikkel Hess i trioen Spacelab. Han er samtidig kendt for sine bidrag til rock- og popgenren med blandt andre The Raveonettes, The Savage Rose, Sort Sol og Kira Skov.

Han har til koncerten sammensat en kvintet af tidligere prismodtagere – nogle gode kendinge, som vist ikke kræver nærmere introduktion.

Line up: Christina Von Bülow/altsax – Kasper Tranberg/trompet – Heine Hansen/piano – Kresten Osgood/trommer – Anders AC Christensen/bas

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond