• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– foråret så sagte kommer

– det har ladet vente på sig

– men nu er det her

Vi havde planlagt at begynde forårssæsonen den 20. januar, men det endte altså med et meget kort jazzforår, der starter den 19. maj og slutter den 2. juni med henholdsvis Steen Rasmussen Quinteto med Josefine Cronholm og Frands Rifbjerg’s Ben Webster Prize Winners Trio.

Vi overholder alle de gældende coronarestriktioner, hvilket er de samme som vi kender fra efteråret plus Coronapas.  Kun personer, der kan fremvise gyldigt coronapas vil blive lukket ind til koncerterne.

Onsdag den 2. juni kl. 20 på Kulturstedet Lindegaarden UDSOLGT
Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby
Her er der plads nok til at holde god afstand, og de gældende Covid-19 restriktioner vil blive overholdt. Husk Coronapas.
Der er udsolgt, men der er mulighed for at skrive sig på venteliste

Køb Billet

Frands Rifbjerg’s Ben Webster Prize Winners Trio

Frands Rifbjerg

Ben Webster Prisen gik i 2020 til den 56-årige trommeslager Frands Rifbjerg. Rifbjerg blev som 14-årig helt exceptionelt optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Frands Rifbjerg er en alsidig og vellidt musiker, der har spillet og indspillet med en lang række danske og udenlandske musikere og i mange forskellige genrer. I 2018 modtog han med sin første udgivelse i eget navn, “Songs And Melodies”, en DMA Jazz for ”Årets Bedste Jazzudgivelse”.
Da vi spurgte ham om han ville samle en Ben Webster Prize Winner Quintet, sagde han straks ja og vendte tilbage med en trio. Men det er ikke hvilken som helst trio, det er den gamle Carsten Dahl trio med Lennart Ginman på bas. Så vi kan se frem til en sublim aften med triomusik i verdensklasse.
Line up: Carsten Dahl/piano – Lennart Ginman/bas – Frands Rifbjerg/trommer

 

Generalforsamling - kommer forhåbentlig den 1.september 2021

Pga. COVID-19 restriktionerne blev generalforsamlingen den 4. maj 2020 udskudt, og det lykkedes ikke at holde den i 2020. Bestyrelsen har besluttet at afholde generalforsamling, som så kommer til at dække to år, i forbindelse med den første koncert i efteråret den 1. september.

Dagsorden, formandens beretning og regnskabet for 2019/20 kan findes her.

Onsdag den 19. maj kl. 20 på Kulturstedet Lindegaarden
Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby
Her er der plads nok til at holde god afstand, og de gældende Covid-19 restriktioner vil blive overholdt. Husk Coronapas.

Køb Billet

Steen Rasmussen Quinteto med Josefine Cronholm

Steen Rasmussen Quinteto er et tæt sammenspillet orkester bestående af nogle af Danmarks ypperste musikere. Orkestret har eksisteret i 10 år og har 6 albums og utallige turneer i Danmark, Europa og Sydamerika i bagagen. Steen Rasmussen blev med sit seneste album CANTA nomineret til Carl Prisen som årets jazzkomponist. Som album titlen antyder, er dette et orkester med fokus på sangen og på mixet mellem den nordiske melankoli og den Brasilianske Saudade. Orkestret har i 2019/20 turneret i Danmark og Spanien featuring den spændende svenske sangerinde Josefine Cronholm. Vi skal høre numre fra det nye album krydret med bossanovaer skrevet af the godfather of bossanova, Antonio Carlos Jobim. I orkestrets udgaver dog med en nordisk ”twist”.
Josefine Cronholm kendes udover sine egne prisvindende orkestre, især fra sit samarbejde med Marilyn Mazur, John Tayler, Django Bates og ARC.
Line up: Josefine Cronholm/vokal – Lis Wessberg/trombone – Steen Rasmussen/piano – Bastian Sjelberg/bas – Jonas Johansen/trommer

Efterår 2020

Det blev godt nok et turbulent år, men det lykkedes at gennemføre det planlagte antal koncerter i efterårsprogrammet – ganske vist på andre lokaliteter og i et enkelt tilfælde med et andet band. Den sidste koncert havde vi været nødt til at rykke to dage fra den 9/12 til den 7/12, hvilket viste sig at være held i uheld, idet den seneste nedlukning trådte i kraft den 9/12. Så det lykkedes og jazzen kommer ud.

Mandag den 7. december kl. 20 på Kulturstedet Lindegaarden UDSOLGT
Obs: Koncerten er flyttet fra onsdag den 9. til mandag den 7. december og afholdes på Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby
Her er der plads nok til at holde god afstand, og de gældende Covid-19 restriktioner vil blive overholdt. Se nedenfor.

Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved sin unikke klang og lyriske fortolkninger. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten og nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive. Hun ar spillet flere gange i Lyngby-Taarbæk Jazzklub, bl.a. som Ben Webster prisvinder og senest var det sammen med Sophisticated Ladies. Denne aften er det med hendes egen kvartet.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere i Danmark. Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er yderst idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der alle afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller Kvartetten historier og spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden.

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Nils Bosse Davidsen/bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Onsdag den 18. november kl. 20.00 på Stadsbiblioteket UDSOLGT
UDSOLGT! I præcoronisk tidsalder kunne vi have solgt 50 billetter mere, men de gældende Covid-19 restriktioner skal overholdes. Se nedenfor.

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang skulle vi have sluttet forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Den koncert måtte vi aflyse pga. Covid-19, men nu prøver vi igen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han havde sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc ! De han alle komme den 18. november, så det glæder vi os til.

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Onsdag den 4. november kl. 20.00 på VUC Lyngby

Cecilie Strange Quartet

Cecilie Strange Quartet

Koncerten blev flyttet til VUC Lyngby, og som om det ikke var nok, måtte vi i sidste øjeblik finde et nyt band. Ikke desto mindre blev det en rigtig fin aften med et af dansk jazz’s nye unge talenter Cecilie Strange. Endnu en gang stor tak til VUC Lyngby for at vi kunne afholde en koncert der og for beredvillig hjælp.
Cecilie Strange Quartet består af:
Cecilie Strange/saxofon – Stian Swensson/guitar – Morten Haxholm /bas – Rasmus Schmidt/trommer
Se flere billeder fra koncerten her

Onsdag den 21. oktober kl. 19.30 på Stadsbiblioteket i Lyngby

Koncerten blev flyttet til Stadsbiblioteket i Lyngby, men det bedste var, at det endelig lykkedes at afholde en koncert med nogle af Lyngby-Taarbæk Musikskoles dygtige elever i en dobbeltkoncert med rigtig professionelle musikere. 

Dobbeltkoncert: Cold Sweat & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Cold Sweat: Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

 

Cold Sweat Septet

Cold Sweat er egentlig en septet, der har spillet sammen i 3 år, men da et af medlemmerne var strandet i Frankrig pga. Covid-19, er de pt. reduceret til en sekstet. Det lod de sig dog ikke mærke med og leverede en flot første afdeling, med musik af Chris Potter og andre moderne jazz-koryfæer.  

 

 

 

Birgitte Soojin/Jacob Roland Duo

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling var det kun kontrabas og vokal med melodien i fokus. Også det var et vellykket eksperiment, idet det var første officielle optræden af duoen, som ellers kun havde spillet sammen for sjov. Vi blev forkælet med såvel nogle af jazzens standarder som originale jazzfortolkninger af country-sange.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

Onsdag den 7. oktober kl. 20.00 på VUC Lyngby

Line Kruse Septet

Line Kruse Septet

Hurra! Endnu en gang lykkedes det at gennemføre en jazzkoncert med COVID-19 restriktioner. Tak til VUC Lyngby for at vi kunne afholde den der og for beredvillig hjælp. Tak til JazzDanmark for lån af PA-anlæg og til Templet for lån af de kabler og mikrofoner, der manglede. Tak til Kulturstedet Lindegaarden for lån af klaver og betjening af baren. Tak til Magnus Hansen for god lyd. Tak til Lyngby-Taarbæk Jazzklubs bestyrelse for at hente og bringe og sætte frem og tilbage. Sidst men ikke mindst tak til Line Kruses fantastiske septet: Line Kruse/violin – Mads la Cour/trompet – Frederick Menzies/sax – Steen Nikolaj Hansen/trombone – Peter Rosendal/piano – Kaspar Vadsholt/bas – Jonas Johansen/trommer, som gav os en vidunderlig oplevelse, der gjorde alle bekymringerne, besværet og sliddet værd. Vi gør det igen.

Line Kruse

Se flere billeder fra koncerten her

Onsdag den 23. september kl. 20.00 på Kulturstedet Lindegaarden

Martin Lutz Group

Det lykkedes at gennemføre endnu en koncert med god stemning, god musik, håndsprit, social afstand og nu også med ansigtsmaske, når publikum stod og gik.

Jazzen og den levende musik idet hele taget har brug for al den støtte, den kan få. Det er både musikernes levebrød og den levende musik, der er på spil, hvis der ikke kan afholdes koncerter.

Martin Lutz Group

Line up: Jacob Rose/altsax, sopransax, klarinet, basklarinet – Jesper Møller/altsax – Michael Blicher/tenorsax, barytonsax – Martin Lutz/piano – Lars Johnsen/bas – Ricco Victor/trommer

Martin Lutz Group

Se flere billeder fra koncerten her

 

Onsdag den 9. september kl. 20.00

Jazz på Lindegaarden med social afstand og håndsprit

Kulturstedet Lindegaarden

Der skulle en feberredning til for at gennemføre den første koncert i Lyngby-Taarbæk Jazzklub siden februar. På grund af de fortsatte restriktioner har Templets ledelse besluttet at aflyse deres egne koncerter frem til 31/10. Det skyldes specielt de snævre adgangsforhold, hvor det er svært at sikre, at der bliver holdt afstand. Selv om publikum til Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er et andet end til Templets, så vi ingen anden udvej end enten at aflyse eller at finde et andet lokale. Det er ikke let at finde et ledigt lokale med den rigtige størrelse og faciliteter, men til al held var der blevet ledigt på Lindegaarden den onsdag, og så blev det prøvet af med stor succes.

Josephine Philip & The Hope Band

Der var 50 mennesker inklusive musikere, lydtekniker og frivillige, som alle havde en rigtig god oplevelse, som sluttede præcis kl. 22 af hensyn til naboerne. Musikerne var glade for den gode lyd i lokalet og i det hele taget for at kunne komme til at spille for et publikum igen. Lydteknikeren var glad for sit første koncertjob siden februar, og tilhørerne var glade for at kunne høre levende musik igen og så ovenikøbet af så høj kvalitet.

Josephine Philip & The Hope Band

Josephine Philip er kendt fra populærmusikkens verden men har sporadisk også bevæget sig ind i jazzens verden. Denne aften skulle man tro, at det var der, hun altid havde befundet sig. Med sin fløjlsbløde stemme og helt ubesværede jazzfrasering blev vi ført igennem originale versioner af jazzstandards og nyere sange. Med til oplevelsen var hendes band af erfarne jazzmusikere, som både levererede et udsøgt akkompagnement og flotte solopræstationer. Josephine Philip havde til lejligheden kaldt sit orkester The Hope Band, og med tonerne af What a Wonderful World i ørerne gik alle fra koncerten med håbet om en bedre verden og snart at kunne at få en lignende musikalsk oplevelse igen.

Josephine Philip & The Hope Band

Line up: Josephine Philip/vokal – Mads Hyhne/trombone – Nikolaj Hess/klaver – Anders Holst/guitar – Anders Christensen (AC)/bas – Jakob Høyer/trommer

Se flere billeder fra koncerten her

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond