• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og godt nytår – håber vi

Skønt alle koncertsteder er lukkede indtil den 16. januar, har vi trods usikkerheden planlagt at begynde forårssæsonen den 26. januar med en koncert med Little North med Kasper Tranberg og Viktor Spasov. Usikkerheden betyder dog, at vi bliver nødt til at være lidt fleksible, så derfor udsender vi ikke et trykt forårsprogram.

Forårets koncerter vil løbende blive annonceret herunder.

Billetsalget til de første koncerter er startet, og billetterne kan købes via Køb Billet linkene ud for hver koncert.

Vi følger naturligvis de gældende corona-regler, der for øjeblikket betyder, at der skal vises coronapas ved indgangen, og bruges mundbind/visir når man ikke sidder ned.

Forår 2022

Forårsprogrammet bliver som sædvanlig med musik af høj kvalitet fremført af nye såvel som mere erfarne navne, og koncerterne bliver afholdt i Templet og Kulturstedet Lindegaarden.

Den landsdækkende VinterJazz festival løber af stablen 3-27. februar, og her deltager vi med 3 koncerter.

Vinterjazz 2022-app ude nu

Hent den gratis Vinterjazz 2022-app til iOS/Android med overblik over det samlede koncertprogram, highlights, favoritfunktion og oversigter over koncertprogrammer  – og ikke mindst med nem og hurtig adgang til Facebook-events og billetlinks.

Vinterjazz 2022-appen kan I hente og læse mere om her: www.jazz.dk/app

Onsdag den 26. januar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Little North med Kasper Tranberg og Viktor Spasov

Little North

Koncerten er et led i Little North trioens release tour for deres fjerde album “Familiar Places”

Med en fængslende lyd og en varm, intens tilstedeværelse, inviteres publikum fra første anslag, ind i musikkens dybder. Lyden af Little North er langt større, end den klassiske klavertrio-konstellation lægger op til. I en smeltedigel af moderne minimalisme og nordisk jazztradition, og med en intensitet der trækker tråde til New York’s jazzscene, tilføjer Little North det næste spændende kapitel i historien om skandinavisk jazz. Gruppen har for deres seneste udgivelser høstet anerkendelse vidt og bredt og begejstret både danske og internationale anmeldere.

På trioens fjerde album “Familiar Places” udvider Little North deres allerede veldefinerede lyd med Kasper Tranberg (DK) på trompet og Viktor Spasov (SE) på guitar. Guitarens varme energi og det rå, ekspressive udtryk fra trompeten tilføjer nye musikalske dybder imens trioens stærke lyd løber som en rød tråd igennem albummet.

I mere end to årtier har Tranberg været en af de stærkeste stemmer på den europæiske jazzscene. Ved siden af sin solist-karriere er han blandt andet kendt for sit samarbejde med internationale stjerner som Marc Ducret, Steve Swallow, Tim Berne, Django Bates, Tyshawn Sorey, Gianluigi Trovesi og Yusef Lateef.

Svensk/Bosniske Viktor Spasov er en ung fremadstormende guitarist og sangskriver fra Stockholm. Hans let genkendelige og udtryksfulde lyd på guitaren er smukt integreret på “Familiar Places”.

Line-up: Benjamin Nørholm Jacobsen/piano – Martin Brunbjerg Rasmussen/bas – Lasse Jacobsen/trommer – Kasper Tranberg/trompet – Viktor Spasov/guitar

Onsdag den 9. februar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Jan Kaspersen Quintet

Jan Kaspersen

Simon Spang-Hanssen og Bob Rockwell er i front som solister i gruppen. Med deres suveræne spil og fortrolighed med Kaspersens musik tilfører de kvintetten fantasifulde og ekspressive soli. Ole Rømer er anker i rytmegruppen efter mange år bag trommerne. Og Niels Ryde bidrager – som det nye og yngste medlem – med sit virtuose basspil, til et sammenspil på højt niveau og – i de bedste øjeblikke- af telepatisk karakter.

Pianisten og komponisten Jan Kaspersen har i mere end 50 år været aktiv på jazzscenen som pianist, komponist og orkesterleder med talrige udgivelser bag sig. Fra solopiano, duo, trio, kvartet, kvintet op til større ensembler. Han er en af de få jazzmusikere som med sucess har baseret en livslang virksomhed som musiker og orkesterleder på en original “songbook” med en stor samling Kaspersen musik med rødder i jazz, bebop, swing, latin, blues og rock. Endvidere er der i også et særligt focus på musik af Thelonious Monk, Duke Ellington i repertoiret.

Line up: Jan Kaspersen/piano – Simon Spang-Hanssen/sax – Bob Rockwell/sax – Niels Ryde/bas – Ole Rømer/trommer

Søndag den 13. februar kl. 15 i Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Jorden Rundt med Malene Kjærgård

Musik er for børn – alle børn på hele kloden, uanset kultur, sprog eller farve! Jorden Rundt tager børnene med på en rejse gennem forskellige musikkulturer.

Hvorfor ligner Hawaii en kæmpestor chokoladekage? Hvorfor er Ernesto’s mor så skrap på øen Trinidad? Og hvorfor vil Malenes morfar have chili con carne og ikke blomster på sin grav, når han er død? Til en koncert ”Jorden Rundt”, kommer børnene med på en interaktiv musikalsk rejse hvor de bl.a. vil kunne opleve “De Dødes Dag” i Mexico, en sladrefest på Trinidad, få mulighed for at slappe af på Copacabana, danse løs i Ghana eller tage med på verdens længste togtur gennem Rusland. Børnene vil møde historier, der giver dem en fornemmelse af, at alle børn på jorden i grunden har meget til fælles.

Historien

Malene er på ferie hos sin morfar. Tiden står stille og hun keder sig. Derfor går hun på opdagelse på morfarens gamle loft. Her finder hun hans store, gamle rejsekuffert, som indeholder souvenirs og fund fra alle hans rejser i hele verden.

Koncert

Til koncerten hjælper børnene Malene med at undersøge kuffertens indhold og børnene vil blive ført ind i små historier om de respektive lande. De vil blandt andet komme med på togtur igennem Rusland, komme med til byfest på øen Trinidad, tage en slapper på stranden på Copacabana, komme til tromme- og dansefest i Ghana og med på cykeltur igennem København.

Det er jazz i børnehøjde, der lader sig inspirere af musik fra de mange forskellige steder i verden, og det vil være svært at sidde stille, når de mange farver, lyde, stemninger og indtryk skyller ind over publikum.

Line-up: Malene Kjærgård/vokal – Maj Berit Guassora/trompet, ukulele, percussion – Johannes Wamberg/guitar – Tobias Dall/kontrabas – Tira Skamby/percussion

Malene Kjærgård har vundet Danish Music Award “Børnejazzprisen 2020” for sit projekt og album “Jorden Rundt med Malene Kjærgård” og Carl Prisen 2021 i kategorien “Årets komponist inden for børnemusik”

Onsdag den 23. februar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet

Lasse Mørck Kvartet

Lasse Mørck

Lasse Mørck er født og opvokset i Svendborg og var i sine unge år en hyppig gæst i Giant Steps. Han har siden haft en lynkarriere og er i dag en af de mest lovende bassister og komponister på den hjemlige jazzscene, hvilket allerede har indbragt ham Jazznyt Prisen 2017 samt Årets Unge Jazzkomponist 2018. Efter et par år under mexicanske himmelstrøg er inspirationen fra dette eventyr ved at blive til et splinternyt album, som kvartetten denne aften vil præsentere.

Musikken er både illustrativ og eventyrlig, og den fletter let og elegant smukke melodier sammen med dansable rytmer og kreative improvisationer. Med sig i bandet har Mørck to af Skandinaviens spændende og personlige unge blæserstemmer Jonas Due og Ludvig Samuelsson. Derudover medvirker den raffinerede og indlevende trommeslager Snorre Kirk, der for længst har gjort sig bemærket med egne projekter. Sammen med Lasse Mørck sørger han for et velswingende urokkeligt rytmisk fundament.

Line-up: Jonas Due/trompet – Ludvig Samuelsson/alt- & barytonsax – Snorre Kirk/trommer – Lasse Mørck/bas

Søndag den 27. februar kl. 20 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. LyngbyKøb Billet
Arrangeret af Templet. Forhøjede billetpriser. Få billetter

Bremer/McCoy

BremerMcCoy

Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy har gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes label Luaka Bop og koncerter i det meste af Europa.

Væbnet med kontrabas og klaver har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet. Jonathan Bremer og Morten McCoy har kendt hinanden det meste af livet og spillet sammen siden 2012. Deres melodiske og meditative “dub jazz” går mod strømmen af nye udgivelser og fokuserer på det ordløse og telepatiske samspil. Det er håndspillet vellyd, indspillet analogt og med masser af improviserede elementer.

Også i udlandet er Bremer/McCoy et varmt navn, efter de i oktober udgav deres fjerde album “Utopia” på Talking Heads-frontmanden David Byrnes label Luaka Bop i New York. Her fortsætter de rejsen videre ind i et forunderligt lydunivers skabt af to perfektionistiske og talentfulde barndomsvenner.

Line-up: Morten McCoy/piano – Jonathan Bremer/bas

Onsdag den 9. marts kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Koncert under planlægning

Her kan komme en koncert hvis vi bliver nødt til at skyde en af de tidligere koncerter, og ellers kommer der en helt anden koncert. Reserver tidspunktet.

Line up: Tba

Onsdag den 30. marts kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Dobbeltkoncert: Cold Sweat & Still Water Stone featuring Peet Morrison

Cold Sweat Septet

Cold Sweat er en septet, der har spillet sammen i 5 år i Lyngby-Taarbæk Musikskole. Vi hørte dem første gang i oktober 2020, hvor de spillede musik af Chris Potter og andre moderne jazz-koryfæer. Kort efter vores koncert modtog tenorsaxofonisten Asger Maltha Rasmussen i øvrigt Lyngby-Taarbæk Kommunes amatørmusikerpris. I den mellemliggende tid, har de øvet sig endnu mere og har også arbejdet med komposition, som vi skal høre smagsprøver på.

Line up: Mailîs Elkær Nico/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax –  Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Still Water Stone featuring Peet Morrison

I den anden afdeling skal vi høre Cold Sweat’s lærer, Morten Ginnerup, i trioen Still Water Stone.

Still Water Stone åbner et musikalsk rum, der inviterer til fordybelse og nærvær. Musikken har hentet åndelig og klanglig inspiration fra nutid og tradition, en sammensmeltning af nordisk natur og orientalsk intensitet. Trioen spiller originale kompositioner, der med ekkoer fra jazz, etnisk og moderne ny musik, spejler nogle af livets små og store begivenheder og oplevelser, hvor vi som mennesker kan finde fællesskab og samhørighed.

Morten Ginnerup (Klaver, Cahon, Vokal) er en moderne nordiskjazz pianist og komponist. Mortens kompositioner og spil er beriget af sit møde og spil med musikere fra forskellige nationer i Holland, USA, Tyskland og Danmark, samt sin egen unikke indre stemme inspireret af sin opvækst tæt på naturen.
Peet Morrison (Cello) er en australsk cellist og ny-musik komponist samt nuværende medlem af DR Symfoni Orkestret.
Som cellist har han været fuldtidsansat i professionelle symfoniorkestre gennem mange år – flere gange som cellokoncertmester. Derudover har han opført en stor variation af kammermusik, ny- musik og verdensmusik. Han har skrevet ca. 40 kompositioner til diverse ensembler, og hans seneste soloalbum modtog en 4-stjernet anmeldelse på Australiens førende musikwebside.
Peet er også medlem af Australian World Orchestra og leder af deres uddannelsesprojekter med unge børn og musik studerende.

Rachel Yatzkan (Saxofoner, Klarinet, Fløjter, Vokal) er en israelsk ny-musik komponist og moderne jazz og etnisk / World saxofonist. Hun er prisvinder af den særlige præmie for kvindelige komponister i Danmark i 2010.
Opvokset i Jerusalem med forældre med rødder i hhv. Persien og Bulgarien er det næppe overraskende, at der i Rachels musikalske udtryk er en understrøm af sydøsteuropæisk og mellemøstlig folkemusik.

Line up: Morten Ginnerup/klaver, cahon, vokal – Peet Morrison/cello – Rachel Yatzkan/sax, klarinet, fløjte, vokal

Generalforsamling - kommer forhåbentlig den 27. april 2022

Pga. COVID-19 restriktionerne blev generalforsamlingen i 2020 udskudt, og det lykkedes ikke at holde den i 2020, hvorfor vi i 2021 holdt generalforsamling for to år. Vi håber det lykkes at holde en i år på det rigtige tidspunkt.

Onsdag den 27. april kl. 20.00 i Templet, Jernbanevej 16, 2800 Kgs. Lyngby

Ben Webster Prize Winners Quintet

For trettende gang planlægger vi at afslutte forårssæsonen med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen.

Line up: Tba

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond