• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og efter Vinterjazz kom foråret

– troede vi

– det blev i stedet COVID-19

Derfor blev vi nødt til at aflyse koncerterne med Christina Dahl Kvartet, dobbeltkoncerten med Cold Sweat og Birgitte Soojin/Jakob Roland Duo og Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet samt generalforsamlingen. Men nu er vi tilbage, og om alt går godt, vil de blive afholdt i efteråret sammen med fire andre spændende koncerter.

Vi må dog stadig leve med Covid-19 restriktioner. Som det ser ud lige nu kan vi kun sælge 20 billetter til koncerterne i Templet. Desuden har Templets ledelse besluttet at aflyse deres koncerter i første omgang frem til 31. oktober. Derfor leder vi med lys og lygte efter nogle alternativer, hvis det er muligt at finde noget større med de rigtige faciliteter, eller andre måder at afvikle koncerterne på, så flere kan få glæde af musikken. Under alle omstændigheder vil vi gennemføre koncerterne i efteråret, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Efterår 2020

Herunder kan du se vores planlagte efterårsprogram. Billetterne er nu sat til salg, men i første omgang kun 20 per koncert. Vi håber at kunne komme til at sælge flere, så derfor er der mulighed for at skrive sig på venteliste, så man kan få besked, når der forhåbentlig kommer flere til salg.

For efterårets to første koncerter, er det lykkedes os at få plads på Kulturstedet Lindegaarden. Det ser imidlertid ikke ud til, at at vi kan være der til de ørige koncerter, så vi leder med lys og lygte efter egnede steder.

Onsdag den 9. september kl. 20.00

Jazz på Lindegaarden med social afstand og håndsprit

Kulturstedet Lindegaarden

Der skulle en feberredning til for at gennemføre den første koncert i Lyngby-Taarbæk Jazzklub siden februar. På grund af de fortsatte restriktioner har Templets ledelse besluttet at aflyse deres egne koncerter frem til 31/10. Det skyldes specielt de snævre adgangsforhold, hvor det er svært at sikre, at der bliver holdt afstand. Selv om publikum til Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er et andet end til Templets, så vi ingen anden udvej end enten at aflyse eller at finde et andet lokale. Det er ikke let at finde et ledigt lokale med den rigtige størrelse og faciliteter, men til al held var der blevet ledigt på Lindegaarden den onsdag, og så blev det prøvet af med stor succes.

Josephine Philip & The Hope Band

Der var 50 mennesker inklusive musikere, lydtekniker og frivillige, som alle havde en rigtig god oplevelse, som sluttede præcis kl. 22 af hensyn til naboerne. Musikerne var glade for den gode lyd i lokalet og i det hele taget for at kunne komme til at spille for et publikum igen. Lydteknikeren var glad for sit første koncertjob siden februar, og tilhørerne var glade for at kunne høre levende musik igen og så ovenikøbet af så høj kvalitet.

Josephine Philip & The Hope Band

Josephine Philip er kendt fra populærmusikkens verden men har sporadisk også bevæget sig ind i jazzens verden. Denne aften skulle man tro, at det var der, hun altid havde befundet sig. Med sin fløjlsbløde stemme og helt ubesværede jazzfrasering blev vi ført igennem originale versioner af jazzstandards og nyere sange. Med til oplevelsen var hendes band af erfarne jazzmusikere, som både levererede et udsøgt akkompagnement og flotte solopræstationer. Josephine Philip havde til lejligheden kaldt sit orkester The Hope Band, og med tonerne af What a Wonderful World i ørerne gik alle fra koncerten med håbet om en bedre verden og snart at kunne at få en lignende musikalsk oplevelse igen.

Josephine Philip & The Hope Band

Line up: Josephine Philip/vokal – Mads Hyhne/trombone – Nikolaj Hess/klaver – Anders Holst/guitar – Anders Christensen (AC)/bas – Jakob Høyer/trommer

 

Onsdag den 23. september kl. 20.00 på Kulturstedet Lindegaarden

Obs: Koncerten er flyttet til Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby
Her er der plads nok til at holde god afstand, og forsamlingsgrænsen på de 50 personer vil blive overholdt.

Martin Lutz GroupMartin Lutz Group

Aftenens kapelmester, Martin Lutz, er en alsidig herre. Han komponerer korværker og klassiske musikstykker og sætter melodier til digte af fx Benny Andersen og Knud Sørensen. Han spiller groove jazz, børnemusik, moderne folkemusik, global verdensmusik, kølig nordisk jazz, sydamerikanske rytmer og  danseglad afrikanske musik.

Med den samme grundstamme af musikere i orkestret igennem 15 år er det et aldeles enestående og vel-sammenspillet orkester, vi skal høre. Musikken i det sekspersoners store orkester vil trække på jazzens “world music”-rødder, dvs. Afrika og Sydamerika med en umiskendelig nordisk jazztone.

Line up: Jacob Rose/altsax, sopransax, klarinet, basklarinet – Jesper Møller/altsax – Michael Blicher/tenorsax, barytonsax – Martin Lutz/piano – Lars Johnsen/bas – Ricco Victor/trommer

Køb billet:

Køb Billet

Onsdag den 7. oktober kl. 20.00 i Templet

Line Kruse Septet

Den danske, violinist Line Kruse er uddannet klassisk violinist fra Musikkonservatoriet i København, men fik hurtigt smag for jazzmusikken. For mere end 15 år siden flyttede hun teltpælene til Paris, hvor hun hurtigt integrerede sig i byens vibrerende internationale musikmiljø. Det var her hun mødtes med en del af det cubanske og argentinske netværk af musikere, som har været med til at inspirere hende til den interessante og banebrydende rytmiske violinist, komponist og orkesterleder hun er i dag.

Line Kruse går sine egne musikalske veje, hvor hun blander traditionel jazzviolin med latin og det nordiske og sætter det i en moderne sammenhæng med et frisk pust af electronica.

Med sit 4. album, har Line Kruse taget hul på endnu et ambitiøst nyt projekt “Hidden Stone”. Musikken er skrevet til et stort bigband men også for en septet, hvor der indgår de samme instrumenter, blot i mindre målestok.

Line up: Line Kruse/violin – Jesper Riis/trompet – Frederick Menzies/sax – Steen Nikolaj Hansen/trombone – Peter Rosendal/piano – Kaspar Vadsholt/bas – Jonas Johansen/trommer

Køb billet:

Køb Billet

 

Onsdag den 21. oktober kl. 19.30 i Templet

Dobbeltkoncert: Musikskoleseptet & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Aftenens koncert er en dobbeltkoncert, hvor vi lægger ud med en helt ung septet og slutter med en ny duokonstellation.

Cold Sweat Septet

Lyngby-Taarbæk Musikskole har fostret mange talenter, og vi har inviteret syv af dem til at indlede denne dobbeltkoncert. I sin nuværende besætning har Cold Sweat spillet sammen i 3 år, og de har på det seneste arbejdet med musik af bl.a. Dave Holland, Chris Potter, Ornette Coleman, Frank Zappa Joshua Redman og Kenny Garett.

Line up: Mailis Elkær Nicot/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling skal vi høre en af dem, der har taget springet til en professional karriere, nemlig bassisten Jakob Roland i en nydannet duo med den fremragende norske sangerinde Birgitte Soojin.

Med kun kontrabas og vokal kommer melodien i fokus. Her er plads til at trække vejret og bare være og have det, akkurat lige som man har det. De fandt inspirationen til at lave band i en have fyldt med jazzmusikere og rødvin midt om natten efter en koncert på Samsø jazzfestival sommeren 2019. Her blev den fælles interesse for de enkle og gode melodier grundlaget for projektet. Denne lille konstellation inviterer til en koncert med følsom, intim musik fyldt med improvisation og leg. Med stor begejstring i duoen, bliver dette den første premierekoncert for det lille orkester i Lyngby-Taarbæk Jazzklub.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

Køb billet:

Køb Billet

 

Onsdag den 4. november kl. 20.00 i Templet

Alberte Svenningsen Traneblæs

Saxofonist og komponist Alberte Svenningsen fik en fantastisk debut i slutningen af 2019 med sit album og kvartet af samme navn “Traneblæs”, der blandt andet opnåede at blive ugens album på P8 Jazz. Hun er født og opvokset i Fjerritslev i Nordjylland og lader sig ofte inspirere af den rolige idyl og vilde natur, hun har haft omkring sig ved Vesterhavet og Limfjorden.

Det er den gode melodi, der er bærende i Alberte Svenningsens musik, som bevæger sig i et legende nordisk lydunivers. Det rene og enkle udtryk dyrkes i kvartetten, der er uden akkordinstrumenter. Det giver musikerne stor frihed til at farve melodier og klange, og der bydes ind med spændende og farverige improvisationer i forskellige instrumentkombinationer.

Line up: Alberte Svenningsen/altsax – Jonathan Bruun Meyer/trombone – Anders Juel Bomhol/bas – Lasse Jacobsen/trommer

Køb billet:

Køb Billet

 

Onsdag den 18. november kl. 20.00 i Templet

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang skulle vi have sluttet forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Den koncert måtte vi aflyse pga. Covid-19, men nu prøver vi igen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han havde sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc ! De han alle komme den 18. november, så det glæder vi os til.

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Køb billet:

Køb Billet

 

Onsdag den 9. december kl. 20 i Templet

Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved sin unikke klang og lyriske fortolkninger. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten og nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive. Hun ar spillet flere gange i Lyngby-Taarbæk Jazzklub, bl.a. som Ben Webster prisvinder og senest var det sammen med Sophisticated Ladies. Denne aften er det med hendes egen kvartet.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere i Danmark. Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er yderst idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der alle afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller Kvartetten historier og spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden.

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Thommy Andersson /bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Køb billet:

Køb Billet

 

Generalforsamling - udskudt igen

Pga. COVID-19 restriktionerne blev generalforsamlingen den 4. maj udskudt indtil videre. Vi havde så planlagt at afholde den den 9. september i stedet, men da vi nu er nødt til at flytte koncerten samme dag, må vi endnu en gang udskyde generalforsamlingen.

Dagsorden, formandens beretning og regnskabet kan dog stadig findes her.

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond