• Subscribe
  Fill something at the
  'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
 • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og efter Vinterjazz kom foråret

– troede vi

– det blev i stedet COVID-19

Derfor blev vi nødt til at aflyse koncerterne med Christina Dahl Kvartet, dobbeltkoncerten med Cold Sweat og Birgitte Soojin/Jakob Roland Duo og Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet samt generalforsamlingen. Men nu er vi tilbage, og om alt går godt, vil de blive afholdt i efteråret sammen med fire andre spændende koncerter.

Vi må dog stadig leve med Covid-19 restriktioner. Som det ser ud lige nu har Templets ledelse besluttet at aflyse deres koncerter i første omgang frem til 31. oktober. Derfor leder vi med lys og lygte efter nogle alternativer, hvis det er muligt at finde noget større med de rigtige faciliteter, eller andre måder at afvikle koncerterne på, så flere kan få glæde af musikken. Under alle omstændigheder vil vi gennemføre koncerterne i efteråret, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Efterår 2020

Det er godt nok et turbulent år, men indtil nu er det lykkedes at gennemføre det planlagte antal koncerter i efterårsprogrammet – ganske vist på andre lokaliteter og i et enkelt tilfælde med et andet band. Men jazzen kommer ud.

Onsdag den 18. november kl. 20.00 på Stadsbiblioteket UDSOLGT
UDSOLGT! I præcoronisk tidsalder kunne vi have solgt 50 billetter mere, men de gældende Covid-19 restriktioner skal overholdes. Se nedenfor.

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang skulle vi have sluttet forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Den koncert måtte vi aflyse pga. Covid-19, men nu prøver vi igen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han havde sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc ! De han alle komme den 18. november, så det glæder vi os til.

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Køb billet:

Køb Billet

På Stadsbiblioteket gælder følgende Covid-19 restriktioner:

 • Maksimalt 72 personer i biografopstilling inkl. musikere og frivillige.
 • Altid én stols bredde mellem gæster/gæst og 2 meters afstand fra optrædende til nærmest siddende tilhører.
 • Vi spritter af. Der er håndsprit til rådighed.
 • Vi har ansigtsmaske på, når vi står og går. Vi må godt tage dem af, når vi sidder ned.
 • Medbring venligst selv ansigtsmaske.
 • Grundet Covid-19 situationen har man besluttet, at der p.t. ikke foregår udskænkning ved arrangementer på biblioteket.
 • Musikken slutter kl. 22.
Mandag den 7. december kl. 20 på Kulturstedet Lindegaarden
Obs: Koncerten er flyttet fra onsdag den 9. til mandag den 7. december og afholdes på Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, 2800 Kgs. Lyngby
Her er der plads nok til at holde god afstand, og de gældende Covid-19 restriktioner vil blive overholdt. Se nedenfor.

Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved sin unikke klang og lyriske fortolkninger. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten og nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive. Hun ar spillet flere gange i Lyngby-Taarbæk Jazzklub, bl.a. som Ben Webster prisvinder og senest var det sammen med Sophisticated Ladies. Denne aften er det med hendes egen kvartet.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere i Danmark. Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er yderst idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der alle afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller Kvartetten historier og spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden.

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Thommy Andersson /bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Køb billet:

Køb Billet

Vi overholder de gældende Covid-19 restriktioner, som pt. betyder at:

 • Vi er maksimalt 50 personer inklusive musikere og frivillige.
 • Vi holder afstand og der er mindst en meter mellem stolene. (De, der normalt holder i hånd, må gerne rykke deres stole sammen.)
 • Vi spritter af. Der er håndsprit til rådighed.
 • Vi har ansigtsmaske på, når vi står og går. Vi må godt tage dem af, når vi sidder ned.
 • Medbring venligst selv ansigtsmaske.
 • Musikken slutter kl. 22.
Onsdag den 4. november kl. 20.00 på VUC Lyngby

Cecilie Strange Quartet

Cecilie Strange Quartet

Koncerten blev flyttet til VUC Lyngby, og som om det ikke var nok, måtte vi i sidste øjeblik finde et nyt band. Ikke desto mindre blev det en rigtig fin aften med et af dansk jazz’s nye unge talenter Cecilie Strange. Endnu en gang stor tak til VUC Lyngby for at vi kunne afholde en koncert der og for beredvillig hjælp.
Cecilie Strange Quartet består af:
Cecilie Strange/saxofon – Stian Swensson/guitar – Morten Haxholm /bas – Rasmus Schmidt/trommer
Se flere billeder fra koncerten her

Onsdag den 21. oktober kl. 19.30 på Stadsbiblioteket i Lyngby

Koncerten blev flyttet til Stadsbiblioteket i Lyngby, men det bedste var, at det endelig lykkedes at afholde en koncert med nogle af Lyngby-Taarbæk Musikskoles dygtige elever i en dobbeltkoncert med rigtig professionelle musikere. 

Dobbeltkoncert: Cold Sweat & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Cold Sweat: Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

 

Cold Sweat Septet

Cold Sweat er egentlig en septet, der har spillet sammen i 3 år, men da et af medlemmerne var strandet i Frankrig pga. Covid-19, er de pt. reduceret til en sekstet. Det lod de sig dog ikke mærke med og leverede en flot første afdeling, med musik af Chris Potter og andre moderne jazz-koryfæer.  

 

 

 

Birgitte Soojin/Jacob Roland Duo

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling var det kun kontrabas og vokal med melodien i fokus. Også det var et vellykket eksperiment, idet det var første officielle optræden af duoen, som ellers kun havde spillet sammen for sjov. Vi blev forkælet med såvel nogle af jazzens standarder som originale jazzfortolkninger af country-sange.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

Onsdag den 7. oktober kl. 20.00 på VUC Lyngby

Line Kruse Septet

Line Kruse Septet

Hurra! Endnu en gang lykkedes det at gennemføre en jazzkoncert med COVID-19 restriktioner. Tak til VUC Lyngby for at vi kunne afholde den der og for beredvillig hjælp. Tak til JazzDanmark for lån af PA-anlæg og til Templet for lån af de kabler og mikrofoner, der manglede. Tak til Kulturstedet Lindegaarden for lån af klaver og betjening af baren. Tak til Magnus Hansen for god lyd. Tak til Lyngby-Taarbæk Jazzklubs bestyrelse for at hente og bringe og sætte frem og tilbage. Sidst men ikke mindst tak til Line Kruses fantastiske septet: Line Kruse/violin – Mads la Cour/trompet – Frederick Menzies/sax – Steen Nikolaj Hansen/trombone – Peter Rosendal/piano – Kaspar Vadsholt/bas – Jonas Johansen/trommer, som gav os en vidunderlig oplevelse, der gjorde alle bekymringerne, besværet og sliddet værd. Vi gør det igen.

Line Kruse

Se flere billeder fra koncerten her

Onsdag den 23. september kl. 20.00 på Kulturstedet Lindegaarden

Martin Lutz Group

Det lykkedes at gennemføre endnu en koncert med god stemning, god musik, håndsprit, social afstand og nu også med ansigtsmaske, når publikum stod og gik.

Jazzen og den levende musik idet hele taget har brug for al den støtte, den kan få. Det er både musikernes levebrød og den levende musik, der er på spil, hvis der ikke kan afholdes koncerter.

Martin Lutz Group

Line up: Jacob Rose/altsax, sopransax, klarinet, basklarinet – Jesper Møller/altsax – Michael Blicher/tenorsax, barytonsax – Martin Lutz/piano – Lars Johnsen/bas – Ricco Victor/trommer

Martin Lutz Group

Se flere billeder fra koncerten her

 

Onsdag den 9. september kl. 20.00

Jazz på Lindegaarden med social afstand og håndsprit

Kulturstedet Lindegaarden

Der skulle en feberredning til for at gennemføre den første koncert i Lyngby-Taarbæk Jazzklub siden februar. På grund af de fortsatte restriktioner har Templets ledelse besluttet at aflyse deres egne koncerter frem til 31/10. Det skyldes specielt de snævre adgangsforhold, hvor det er svært at sikre, at der bliver holdt afstand. Selv om publikum til Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er et andet end til Templets, så vi ingen anden udvej end enten at aflyse eller at finde et andet lokale. Det er ikke let at finde et ledigt lokale med den rigtige størrelse og faciliteter, men til al held var der blevet ledigt på Lindegaarden den onsdag, og så blev det prøvet af med stor succes.

Josephine Philip & The Hope Band

Der var 50 mennesker inklusive musikere, lydtekniker og frivillige, som alle havde en rigtig god oplevelse, som sluttede præcis kl. 22 af hensyn til naboerne. Musikerne var glade for den gode lyd i lokalet og i det hele taget for at kunne komme til at spille for et publikum igen. Lydteknikeren var glad for sit første koncertjob siden februar, og tilhørerne var glade for at kunne høre levende musik igen og så ovenikøbet af så høj kvalitet.

Josephine Philip & The Hope Band

Josephine Philip er kendt fra populærmusikkens verden men har sporadisk også bevæget sig ind i jazzens verden. Denne aften skulle man tro, at det var der, hun altid havde befundet sig. Med sin fløjlsbløde stemme og helt ubesværede jazzfrasering blev vi ført igennem originale versioner af jazzstandards og nyere sange. Med til oplevelsen var hendes band af erfarne jazzmusikere, som både levererede et udsøgt akkompagnement og flotte solopræstationer. Josephine Philip havde til lejligheden kaldt sit orkester The Hope Band, og med tonerne af What a Wonderful World i ørerne gik alle fra koncerten med håbet om en bedre verden og snart at kunne at få en lignende musikalsk oplevelse igen.

Josephine Philip & The Hope Band

Line up: Josephine Philip/vokal – Mads Hyhne/trombone – Nikolaj Hess/klaver – Anders Holst/guitar – Anders Christensen (AC)/bas – Jakob Høyer/trommer

Se flere billeder fra koncerten her

Generalforsamling - udskudt igen

Pga. COVID-19 restriktionerne blev generalforsamlingen den 4. maj udskudt indtil videre. Vi havde så planlagt at afholde den den 9. september i stedet, men da vi nu er nødt til at flytte koncerten samme dag, må vi endnu en gang udskyde generalforsamlingen.

Dagsorden, formandens beretning og regnskabet kan dog stadig findes her.

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond