• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og efter Vinterjazz kommer foråret

– troede vi

– det blev i stedet COVID-19

Derfor har vi været nødt til at aflyse koncerterne med Christina Dahl Kvartet og dobbeltkoncerten med Cold Sweat og Birgitte Soojin/Jakob Roland Duo. Vi har desuden sat billetsalget i bero til Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet den 4. maj, indtil vi får bedre overblik over situationen.

Vi håber, at det bliver muligt, at gennemføre de to aflyste koncerter på et senere tidspunkt.

Du kan i øvrigt følge med i arrangementerne på hjemmesiden og i Facebook gruppen Lyngby-Taarbæk Jazzklub. Koncerterne vil ligeledes kunne findes på www.livejazz.dk og på www.kultunaut.dk.

Forår 2020

Torsdag den 30. april

International Jazz Day

Den 30. april 2020 skulle UNESCO’s International Jazz Day være afholdt for første gang i Danmark ved et stort event i Tivoli. Tivoli har på grund af coronakrisen udskudt åbningen af haven til 1. maj, derfor kan International Jazz Day ikke gennemføres som planlagt.

JazzDanmark kan nu offentliggøre nu et omfattende erstatningsevent, hvor de koncerter, der skulle være afviklet i Tivoli, bliver flyttet ud i landet, så musikken stadig spiller d. 30. april. Det sker i samarbejde med Baggårdsjazz, et af de mange projekter opstået under coronakarantænen. Her har jazzmusikere spillet koncerter i baggårde rundt omkring i landet med publikum i sikker afstand fra vinduer og altaner. Over 50.000 lyttere har fulgt med på de livestreams, der er sendt ud via Facebook. Her vil det være muligt for jazzklubmedlemmer, der havde planer om at deltage i dagen at følge med på livestream. Find Baggårdsjazz på Facebook her.

Storkoncerten One Hundred, der skulle markere Charlie Parker 100 års fødselsdag i Glassalen, bliver udskudt til sensommer eller efterår. Har du allerede købt billet til koncerten kan de enten beholdes og bruges til erstatningskoncerten, eller de kan refunderes. Dette sker ved at henvende sig til box office i Tivoli på info@tivoli.dk.

De deltagende orkestre: Jazz Five / Sisters of Jazz / Paul Harrison Band med Camilla / Jan Harbeck Quartet/ Norbert Susemihls Joyful Gumbo / Ps Swingband / Kira Martini Quintet / Jakob Artved Quartet / Svaneborg Kardyb /

 

Mandag den 4. maj kl. 20.00 i Templet

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang slutter vi forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han har sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc !

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Billetsalget er midlertidigt sat i bero, indtil vi ved, om koncerten kan gennemføres pga. COVID-19 situationen.

Køb Billet

Onsdag den 22. januar kl. 20.00 i Templet

Luboš Soukup Quartet

Forårssæsonen åbnede  med en fremragende koncert med Luboš Soukup Quartet, der spillede original moderne jazz  skrevet af den tjekkisk/danske saxofonist og komponist Luboš Soukup.

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Luboš Soukup/sax – Christian Pabst/klaver – Morten Haxholm/bas – Morten Hæsum/trommer

Onsdag den 5. februar kl. 20.00 i Templet

Martin Fabricius Trio

Der var “good vibes” og god stemning i Templet, da vi havde besøg af Martin Fabricius Trio.

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Martin Fabricius/vibrafon – Andreas Markus/bas – Jacob Hatholt/trommer

Lørdag den 8. februar kl. 13.00 på Stadsbiblioteket

Ijexa Group, Kidogo og giraffen – forestilling for børn

Ijexa Group bjergtog børnene med den fascinerende fortælling om Kidogo og giraffen. 

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Britta Thøgersen Toft/fortæller – Barthelot Ekeme-Same/dans – Mariane Bitran/fløjter mv. – Alain Dodji Apaloo/guitar + vokal – Yeziel Lazo/percussion

I samarbejde med Stadsbiblioteket

Onsdag den 26. februar kl. 20.00 i Templet

Karmen Rõivassepp Quartet featuring Benjamin Himpel

Karmen Rõivassepp gav det udsolgte hus en uforglemmelig aften med sin klare, lyse stemme og charmerende optræden.

Til denne Vinterjazz-koncert var kvartetten udvidet med den tyske saxofonist, Benjamin Himpel, og de fremførte såvel noget af kvatettens originale musik som nogle af bandmedlemmernes yndlingsjazzstandarder.

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Karmen Rõivassepp/vokal – Benjamin Himpel/sax – Simon Gorm Eskildsen/piano – Adrian Christensen/bas – Daniel Sommer/trommer

Onsdag den 18. marts kl. 20.00 i Templet

Christina Dahl Kvartet

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Thommy Andersson /bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Koncerten blev desværre aflyst pga. COVID-19 situationen. Vi forsøger at arrangere en ny koncert senere på året.

AFLYST pga. COVID-19 situationen

Onsdag den 1. april kl. 19.30 i Templet

Dobbeltkoncert: Musikskoleseptet & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Cold Sweat Septet

Lyngby-Taarbæk Musikskole har fostret mange talenter, og vi har inviteret syv af dem til at indlede denne dobbeltkoncert. I sin nuværende besætning har de spillet sammen i 3 år og har på det seneste arbejdet med musik af bl.a. Dave Holland, Chris Potter, Ornette Coleman, Frank Zappa Joshua Redman og Kenny Garett.

Line up: Mailis Elkær Nicot/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling skal vi høre en af dem, der har taget springet til en professional karriere, nemlig bassisten Jakob Roland i en nydannet duo med den fremragende norske sangerinde Birgitte Soojin.

Med kun kontrabas og vokal kommer melodien i fokus. Her er plads til at trække vejret og bare være og have det, akkurat lige som man har det.

De fandt inspirationen til at lave band i en have fyldt med jazzmusikere og rødvin midt om natten efter en koncert på Samsø jazzfestival sommeren 2019. Her blev den fælles interesse for de enkle og gode melodier grundlaget for projektet.

Med stor begejstring i duoen, bliver dette den første premierekoncert for det lille orkester i Lyngby-Taarbæk Jazzklub.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

 

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond