• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og velkommen i 2020

Nedenfor præsenteres koncerterne i forårets program.

Det er nu muligt at købe billetter via links her på siden til alle koncerterne.

Bemærk venligst, at vi har været nødt til at flytte koncerten med Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet fra den 29. april til mandag den 4. maj, idet der har været en dobbelt booking i Templet. Årets generalforsamling er derfor også flyttet til denne dag.

Du kan i øvrigt følge med i arrangementerne på hjemmesiden og i Facebook gruppen Lyngby-Taarbæk Jazzklub. Koncerterne vil ligeledes kunne findes på www.livejazz.dk og på www.kultunaut.dk.

Forår 2020

Onsdag den 22. januar kl. 20.00 i Templet

Luboš Soukup Quartet

Forårssæsonen åbnede  med en fremragende koncert med Luboš Soukup Quartet, der spillede original moderne jazz  skrevet af den tjekkisk/danske saxofonist og komponist Luboš Soukup.

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Luboš Soukup/sax – Christian Pabst/klaver – Morten Haxholm/bas – Morten Hæsum/trommer

Onsdag den 5. februar kl. 20.00 i Templet

Martin Fabricius Trio

Der var “good vibes” og god stemning i Templet, da vi havde besøg af Martin Fabricius Trio.

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Martin Fabricius/vibrafon – Andreas Markus/bas – Jacob Hatholt/trommer

Lørdag den 8. februar kl. 13.00 på Stadsbiblioteket

Ijexa Group, Kidogo og giraffen – forestilling for børn

Ijexa Group bjergtog børnene med den fascinerende fortælling om Kidogo og giraffen. 

Se flere billeder fra koncerten her

Line up: Britta Thøgersen Toft/fortæller – Barthelot Ekeme-Same/dans – Mariane Bitran/fløjter mv. – Alain Dodji Apaloo/guitar + vokal – Yeziel Lazo/percussion

I samarbejde med Stadsbiblioteket

Onsdag den 26. februar kl. 20.00 i Templet

Karmen Rõivassepp Quartet featuring Benjamin Himpel

Den estiske jazzsangerinde Karmen Rõivassepp, har gjort kometkarriere. Med udgangspunkt i sin nuværende hjemby Aarhus har hun på få år opbygget en stor og trofast fanskare. I 2018 modtog hun Aarhus Jazz Talent 2018 uddelt af Aarhus Jazz Festival og har siden optrådt med bl.a. DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra.

Karmen Rõivassepp har tydeligt styr på de musikalske traditioner og bevæger sig legende let mellem mainstreamjazz, latin og nutidige toner, både som sanger og som komponist. Hun er både en dygtig tekstfortolker og scatsanger og fremstår med sin klare, lyse klang altid ubesværet og charmerende på scenen.

Kvartetten er udvidet med den prisvindende tyske saxofonist Benjamin Himpel, der har udviklet sin musikalske identitet både i Tyskland, Danmark og USA. Himpels spil kan opfattes som ubesværet, flydende og opmærksomt. Han har en imponerende forståelse af harmonier og er utroligt lydhør og melodisk i sit spil. Til denne Vinterjazz-koncert kan publikum forvente at høre Karmen Rõivassepp Quartets originale musik såvel som nogle af bandmedlemmernes yndlingsjazzstandarder, fremført sammen med Benjamin Himpel, kun for denne ene aften.

Line up: Karmen Rõivassepp/vokal – Benjamin Himpel/sax – Simon Gorm Eskildsen/piano – Adrian Christensen/bas – Daniel Sommer/trommer

Køb Billet

Onsdag den 18. marts kl. 20.00 i Templet

Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved sin unikke klang og lyriske fortolkninger. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten og nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere i Danmark.

Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der alle afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller Kvartetten historier og spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden.

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Thommy Andersson /bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Køb Billet

Onsdag den 1. april kl. 19.30 i Templet

Dobbeltkoncert: Musikskoleseptet & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Cold Sweat Septet

Lyngby-Taarbæk Musikskole har fostret mange talenter, og vi har inviteret syv af dem til at indlede denne dobbeltkoncert. I sin nuværende besætning har de spillet sammen i 3 år og har på det seneste arbejdet med musik af bl.a. Dave Holland, Chris Potter, Ornette Coleman, Frank Zappa Joshua Redman og Kenny Garett.

Line up: Mailis Elkær Nicot/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling skal vi høre en af dem, der har taget springet til en professional karriere, nemlig bassisten Jakob Roland i en nydannet duo med den fremragende norske sangerinde Birgitte Soojin.

Med kun kontrabas og vokal kommer melodien i fokus. Her er plads til at trække vejret og bare være og have det, akkurat lige som man har det.

De fandt inspirationen til at lave band i en have fyldt med jazzmusikere og rødvin midt om natten efter en koncert på Samsø jazzfestival sommeren 2019. Her blev den fælles interesse for de enkle og gode melodier grundlaget for projektet.

Med stor begejstring i duoen, bliver dette den første premierekoncert for det lille orkester i Lyngby-Taarbæk Jazzklub.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

Køb Billet

Mandag den 4. maj kl. 20.00 i Templet

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang slutter vi forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han har sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc !

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Køb Billet

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond