• Subscribe
    Fill something at the
    'Theme option > Overall Elements > Top Bar > Top Bar Subscribtion' section
  • Login
lyngbyjazz@lyngbyjazz.dk

Velkommen til Lyngby-Taarbæk Jazzklub

– og efter Vinterjazz kom foråret

– troede vi

– det blev i stedet COVID-19

Derfor blev vi nødt til at aflyse koncerterne med Christina Dahl Kvartet, dobbeltkoncerten med Cold Sweat og Birgitte Soojin/Jakob Roland Duo og Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet samt generalforsamlingen. Om alt går godt, vil de blive afholdt i efteråret sammen med fire andre spændende koncerter.

Indtil da holder vi sommerferie.

Heldigvis er der stadig noget, der hedder P8 Jazz og Radio Jazz, og selv om årets Copenhagen Jazz Festival også er aflyst, har det dog, heldigvis, ikke afholdt Københavns mange jazzspillesteder og -arrangører i at arrangere levende jazz i et væld af afskygninger henover sommeren – naturligvis inden for de rammer, som myndighederne løbende har udstukket.

Derfor har Copenhagen Jazz Festival valgt at udvide paraplyen Jazz in Copenhagen – normalt kun aktiv forår og efterår – til også at omfatte sommermånederne i år. Jazz in Copenhagen samler jazzen i hovedstaden og opdateres løbende frem til den 31. august her på jazz.dk, og ellers kan du finde koncerter på livejazz.dk 

Efterår 2020

Herunder kan du se vores planlagte efterårsprogram. Billetterne bliver sat til salg i midten af august, når vi forhåbentlig ved, hvor mange vi kan sælge.

Generalforsamling

Onsdag den 9. september kl. 17.00 2020 i Templet

Pga. COVID-19 restriktionerne blev generalforsamlingen den 4. maj udskudt indtil videre, men nu forsøger vi at afholde den den 9. september i stedet. 

Find dagsorden, formandens beretning og regnskab her.

Onsdag den 9. september kl. 20.00 i Templet

Josephine Philip & The Hope Band

Josephine Philip er kendt fra populærmusikkens verden. Josephine er en virkelig spændende artist, som har bevæget sig i mange retninger og med interessante samarbejder i bagagen. Hun er velourstemmen fra pop-noir bandet Darkness Falls, som hun har sammen med bassist og guitarist Ina Lindgreen. Blandt andet har hun været en del af pop-duoen JaConfetti sammen med Ane Trolle og har bidraget med vokal og komposition til Trentemøllers egne produktioner. Ligeledes er hun også en del af performanceduoen Philip I Schneider sammen med sangerinden og komponisten Hannah Schneider hvor de skaber forførende rummelige kompositioner, der engagerer både krop, ører og sind. Lige nu arbejder Josephine også på sit første soloalbum.

Til aftenen på Templet har hun samlet en supergruppe af musikere til at spille med hende når de dykker ned i jazzens verden og spiller en blanding af gamle jazz standards, nyere kompositioner og blå ballader.

Line up: Josephine Philip/vokal – Mads Hyhne/trombone – Nikolaj Hess/klaver – Anders Holst/guitar – Anders Christensen (AC)/bas – Jakob Høyer/trommer

Onsdag den 23. september kl. 20.00 i Templet

Martin Lutz GroupMartin Lutz Group

Aftenens kapelmester, Martin Lutz, er en alsidig herre. Han komponerer korværker og klassiske musikstykker og sætter melodier til digte af fx Benny Andersen og Knud Sørensen. Han spiller groove jazz, børnemusik, moderne folkemusik, global verdensmusik, kølig nordisk jazz, sydamerikanske rytmer og  danseglad afrikanske musik.

Med den samme grundstamme af musikere i orkestret igennem 15 år er det et aldeles enestående og vel-sammenspillet orkester, vi skal høre. Musikken i det sekspersoners store orkester vil trække på jazzens “world music”-rødder, dvs. Afrika og Sydamerika med en umiskendelig nordisk jazztone.

Line up: Jacob Rose/altsax, sopransax, klarinet, basklarinet – Jesper Møller/altsax – Michael Blicher/tenorsax, barytonsax – Martin Lutz/piano – Lars Johnsen/bas – Ricco Victor/trommer

Onsdag den 7. oktober kl. 20.00 i Templet

Line Kruse Septet

Den danske, violinist Line Kruse er uddannet klassisk violinist fra Musikkonservatoriet i København, men fik hurtigt smag for jazzmusikken. For mere end 15 år siden flyttede hun teltpælene til Paris, hvor hun hurtigt integrerede sig i byens vibrerende internationale musikmiljø. Det var her hun mødtes med en del af det cubanske og argentinske netværk af musikere, som har været med til at inspirere hende til den interessante og banebrydende rytmiske violinist, komponist og orkesterleder hun er i dag.

Line Kruse går sine egne musikalske veje, hvor hun blander traditionel jazzviolin med latin og det nordiske og sætter det i en moderne sammenhæng med et frisk pust af electronica.

Med sit 4. album, har Line Kruse taget hul på endnu et ambitiøst nyt projekt “Hidden Stone”. Musikken er skrevet til et stort bigband men også for en septet, hvor der indgår de samme instrumenter, blot i mindre målestok.

Line up: Line Kruse/violin – Jesper Riis/trompet – Frederick Menzies/sax – Steen Nikolaj Hansen/trombone – Peter Rosendal/piano – Kaspar Vadsholt/bas – Jonas Johansen/trommer

Onsdag den 21. oktober kl. 19.30 i Templet

Dobbeltkoncert: Musikskoleseptet & Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

Aftenens koncert er en dobbeltkoncert, hvor vi lægger ud med en helt ung septet og slutter med en ny duokonstellation.

Cold Sweat Septet

Lyngby-Taarbæk Musikskole har fostret mange talenter, og vi har inviteret syv af dem til at indlede denne dobbeltkoncert. I sin nuværende besætning har Cold Sweat spillet sammen i 3 år, og de har på det seneste arbejdet med musik af bl.a. Dave Holland, Chris Potter, Ornette Coleman, Frank Zappa Joshua Redman og Kenny Garett.

Line up: Mailis Elkær Nicot/altsax – Elias Leth-Larsen/altsax – Asger Maltha Rasmussen/tenorsax – Magnus Hoff Harder/guitar – Albert Ronnenberg Kirk/klaver – Martin Max Baungaard/bas – Christian Adam Deding Nielsen/trommer

Birgitte Soojin/Jakob Roland duo

I den anden afdeling skal vi høre en af dem, der har taget springet til en professional karriere, nemlig bassisten Jakob Roland i en nydannet duo med den fremragende norske sangerinde Birgitte Soojin.

Med kun kontrabas og vokal kommer melodien i fokus. Her er plads til at trække vejret og bare være og have det, akkurat lige som man har det. De fandt inspirationen til at lave band i en have fyldt med jazzmusikere og rødvin midt om natten efter en koncert på Samsø jazzfestival sommeren 2019. Her blev den fælles interesse for de enkle og gode melodier grundlaget for projektet. Denne lille konstellation inviterer til en koncert med følsom, intim musik fyldt med improvisation og leg. Med stor begejstring i duoen, bliver dette den første premierekoncert for det lille orkester i Lyngby-Taarbæk Jazzklub.

Line up: Birgitte Soojin/vokal – Jakob Roland/bas

Onsdag den 4. november kl. 20.00 i Templet

Alberte Svenningsen Traneblæs

Saxofonist og komponist Alberte Svenningsen fik en fantastisk debut i slutningen af 2019 med sit album og kvartet af samme navn “Traneblæs”, der blandt andet opnåede at blive ugens album på P8 Jazz. Hun er født og opvokset i Fjerritslev i Nordjylland og lader sig ofte inspirere af den rolige idyl og vilde natur, hun har haft omkring sig ved Vesterhavet og Limfjorden.

Det er den gode melodi, der er bærende i Alberte Svenningsens musik, som bevæger sig i et legende nordisk lydunivers. Det rene og enkle udtryk dyrkes i kvartetten, der er uden akkordinstrumenter. Det giver musikerne stor frihed til at farve melodier og klange, og der bydes ind med spændende og farverige improvisationer i forskellige instrumentkombinationer.

Line up: Alberte Svenningsen/altsax – Jonathan Bruun Meyer/trombone – Anders Juel Bomhol/bas – Lasse Jacobsen/trommer

Onsdag den 18. november kl. 20.00 i Templet

Kasper Tranberg’s Ben Webster Prize Winners Quintet

For 11te gang skulle vi have sluttet forårssæsonen af med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Den koncert måtte vi aflyse pga. Covid-19, men nu prøver vi igen. Kasper Tranberg modtog prisen i 2019, og han havde sagt ja til at samle en supergruppe af danske jazzmusikere og, som han siger, sammensætte et fedt repertoire: Duke, Webster-kompositioner, blues etc ! De han alle komme den 18. november, så det glæder vi os til.

Line up: Kasper Tranberg/trompet – Fredrik Lundin/saxer og fløjte – Ben Besiakov/piano – Lennart Ginman/bas – Kresten Osgood/trommer

Onsdag den 9. december kl. 20 i Templet

Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved sin unikke klang og lyriske fortolkninger. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten og nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive. Hun ar spillet flere gange i Lyngby-Taarbæk Jazzklub, bl.a. som Ben Webster prisvinder og senest var det sammen med Sophisticated Ladies. Denne aften er det med hendes egen kvartet.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere i Danmark. Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er yderst idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der alle afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller Kvartetten historier og spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden.

Line up: Christina Dahl/saxofon – Niclas Knudsen/guitar – Thommy Andersson /bas & cello – Espen Laub von Lillienskjold/trommer

Lyngby-Taarbæk Jazzklubs koncerter er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og Statens Kunstfond